Μετά από 28 Grammys, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη, μία μεγάλη μουσική καριέρα, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ένα πολυσυζητημένο γάμο με τον επίσης τραγουδιστή Jay-Z και 3 παιδιά, η Beyoncé Knowles-Carter τολμά σήμερα να ασχοληθεί και με τη βιομηχανία της μόδας.
Με αφορμή την κυκλοφορία του brand της «IVY PARK», η Beyoncé έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Harper´s Bazaar μιλώντας για την πορεία της και την εξέλιξη της στη γυναίκα που βλέπουμε σήμερα. Πολλές φορές και η ίδια θύμα του body-shaming που ασκεί η βιομηχανία του θεάματος, μίλησε για την εσφαλμένη αντίληψη που είχε στο παρελθόν, ότι η φροντίδα του εαυτού της είχε να κάνει με την εικόνα του σώματος της, με δίαιτες, με υπερβολικές ώρες άσκησης και με ένα συνεχόμενο άγχος μην τυχόν αυτή αλλάξει.
Σήμερα όμως μπορεί και δηλώνει ότι, «Η υγεία μου, το πώς νιώθω όταν ξυπνάω το πρωί, η ψυχική μου ηρεμία, ο αριθμός των φορών που χαμογελάω, αυτά με τα οποία που τρέφω το μυαλό και το σώμα μου – αυτά είναι τα πράγματα στα οποία έχω επικεντρωθεί πια». Όμως πόσο εύκολο είναι να διατηρεί κανείς τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλα αυτά; Αυτό αναρωτήθηκε και η δημοσιογράφος Kaitlyn Greenidge, με την Beyoncé να απαντά, «νομίζω ότι όπως πολλές γυναίκες, έχω νιώσει την πίεση να είμαι η ραχοκοκαλιά της οικογένειάς μου και της παρέας μου και δεν συνειδητοποίησα πόσο αυτό επηρεάζει την ψυχική και σωματική μου ευεξία. Δεν έκανα πάντα τον εαυτό μου προτεραιότητα… Αλλά τώρα ξέρω ότι για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, πρέπει να τον φροντίσω πρώτα και να ακούσω το σώμα μου».
Η ίδια δεν ακούει καμία φωνή πιο δυνατά από τη δική της. Εξάλλου όπως λέει έχει πληρώσει τους λογαριασμούς της και έχει ακολουθήσει πιστά κάθε κανόνα για δεκαετίες, έτσι τώρα μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες που πρέπει να παραβιαστούν.
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί ψυχολόγοι του διαδικτύου, επικριτές των σχολίων και ειδικοί χωρίς εμπειρία. Η πραγματικότητά μας μπορεί να παραμορφωθεί επειδή βασίζεται σε έναν εξατομικευμένο αλγόριθμο. Μας δείχνει όποιες αλήθειες ψάχνουμε, και αυτό είναι επικίνδυνο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ψεύτικη πραγματικότητα όταν δεν τροφοδοτούμε μια ισορροπία του τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να ανακαλύψουμε έξω από τα τηλέφωνά μας» τόνισε.