Η διάσημη ράπερ Cardi B θα καλύψει τα έξοδα ταφής για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μπρονξ που σκότωσε 17 ανθρώπους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Πολλά από τα θύματα είχαν καταγωγή από τη Γκάμπια και οι οικογένειες σχεδίαζαν, να τα θάψουν στην πατρίδα τους.
«Η βραβευμένη με Grammy Cardi B έχει δεσμευτεί να πληρώσει τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων επαναπατρισμού για ορισμένα θύματα από την Γκάμπια», ανέφερε το Δημαρχείο σε δήλωση.Το ταμείο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, πέρα ​​από το 1,5 εκατομμύριo δολάρια που συγκεντρώθηκαν μέσω διαφόρων καμπανιών στο GoFundMe.Και τα 17 θύματα της πυρκαγιάς πέθαναν από εισπνοή καπνού. Οι αρχές λένε ότι μια δυσλειτουργική ηλεκτρική θερμάστρα χώρου προκάλεσε τη φωτιά και μια πόρτα που έμεινε ανοιχτή, επέτρεψε στον καπνό να εξαπλωθεί σε όλο το κτίριο. Οι πυροσβέστες έφτασαν στο κτίριο τρία λεπτά αφού σήμανε συναγερμός και είδαν τις φλόγες στον διάδρομο. «Θύματα εντοπίστηκαν σε κάθε όροφο στο κλιμακοστάσιο», σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής, καθώς ο καπνός εξαπλωνόταν προς τους ψηλότερους ορόφους.
«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο και την αγωνία που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά ελπίζω ότι το να μην χρειάζεται να ανησυχούν για το κόστος που σχετίζεται με την ταφή των αγαπημένων τους θα βοηθήσει», δήλωσε η Cardi B.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *