Διασημότητες, όπως η Τέιλορ Σουίφτ, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Χάρι Στάιλς, αντέδρασαν έντονα, με τρόμο και οργή απέναντι στην απόφαση των Αμερικανών βουλευτών, να καταστήσουν παράνομη την άμβλωση σε περιοχές των ΗΠΑ.

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν τη στιγμή, που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ψήφισε να ανατρέψει την απόφαση του 1973, που καθιστούσε τις αμβλώσεις νόμιμες στην Αμερική. Με την νέα απόφαση, γυναίκες στις ΗΠΑ, θα διώκονται ποινικά σε περίπτωση, που αποφασίσουν να κάνουν έκτρωση.Αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο, έχουν υψώσει τις φωνές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους με την απόφαση. Παράλληλα, οι περισσότεροι εκφράζουν φόβο και άγχος απέναντι στο μέλλον, για το τι θα σημαίνει αυτό για τις ελευθερίες των γυναικών, για την υγεία και την ασφάλεια, όσων επιθυμούν να τερματίσουν μια εγκυμοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα, η Τέιλορ Σουίφτ δηλώνει τρομοκρατημένη, που η άμβλωση έχει απαγορευτεί σε μέρη της Αμερικής. Γράφοντας στο Twitter, η 32χρονη τραγουδίστρια σχολίασε: «Είμαι απολύτως τρομοκρατημένη που βρισκόμαστε εδώ, που μετά από τόσες δεκαετίες αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών στο σώμα τους, αυτή η απόφαση μας απογυμνώνει».Ανάλογες ανησυχίες εξέφρασε και ο 28χρονος Χάρι Στάιλς, ο οποίος δήλωσε με δημοσιεύσεις του: «Είμαι απολύτως συντετριμμένος για τον λαό της Αμερικής σήμερα. Να προσέχετε τους φίλους σας. Φροντίστε ο ένας τον άλλον. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και ο αγώνας τώρα αρχίζει. Αυτή είναι μια πραγματικά μαύρη μέρα για την Αμερική».Μεταξύ άλλων και η διάσημη τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, ανέφερε μέσω Instagram Stories: «Στην Αμερική, τα όπλα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες».
Τέλος, η 39χρονη τηλεοπτική σταρ Σοφία Μπους, εξέφρασε την ανησυχία της και τόνισε, ότι η υγεία των γυναικών θα υποφέρει υπό το φως της απόφασης: «Δεν θα σταματήσουν ποτέ τις αμβλώσεις. Δεν πρόκειται για ζωή. Είναι θέμα ελέγχου», ενώ η βραβευμένη με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις, δημοσίευσε: «Έτσι πάει… Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας!»

Leave a Comment