Ο ένας και μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενόψει της  συναυλίας «ΜΑΖΩΞΗ» στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Διοίκηση της ΔΕΘ υποδέχθηκε τον Γιώργο Μαζωνάκη, όπου του απένειμε τιμητική πλακέτα για το πολυεπίπεδο έργο του, μέσω της πρωτοβουλίας του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» που συνεχίζεται.Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης ως εκπρόσωπος της Διοίκησης απένειμε στον Γιώργο Μαζωνάκη μια τιμητική πλακέτα με το κλειδί του σολ, ένα κάδρο με στιγμιότυπα από μια διοργάνωση του φεστιβάλ τραγουδιού και ένα λεύκωμα με την ιστορία της ΔΕΘ. Μία συμβολική κίνηση ευγνωμοσύνης για το ανεξίτηλο αποτύπωμα του Γιώργου Μαζωνάκη στην ελληνική μουσική.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο πλαίσιο της ηχογράφησης του άλμπουμ του «Αγαπώ σημαίνει» και πιο συγκεκριμένα του τραγουδιού «Ώρες Μικρές», στο οποίο κυριαρχεί η δύναμη του ήχου του μπουζουκιού εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», που στόχο έχει να αποδοθεί η τιμή που αξίζει στο μουσικό αυτό όργανο που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.
Η πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει βρει τεράστια ανταπόκριση κι έχει ευαισθητοποιήσει κοινό και ειδικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν συμμετάσχει, με μηνύματα υποστήριξης δεκάδες ειδικοί της μουσικής, ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αποστείλει τιμητική επιστολή για την πρωτοβουλία αυτή.Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μαζωνάκης περιηγήθηκε στο χώρο της Έκθεσης με τον κόσμο να σπεύδει να τον χαιρετήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του, αποθεώνοντάς τον.
Επισκέφθηκε και το Περίπτερο της τιμώμενης χώρας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου συναντήθηκε με επικεφαλής της αποστολής, οι οποίοι των υποδέχθηκαν θερμά με αναμνηστικά και δώρα παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και παραδοσιακούς χορούς, στους οποίους συμμετείχε και ο ίδιος.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μαζωνάκης επισκέφθηκε και το Περίπτερο των Εθνών που φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τα «100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή», όπου ξεναγήθηκε και παρακολούθησε με δέος κι ενδιαφέρον τα εκθέματα, καθώς και μία ιδιαίτερα συγκινητική ταινία μικρού μήκους.

Leave a Comment