Το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια δεν θα διαγωνιστούν στην Eurovision του 2023 που θα διεξαχθεί στη Λίβερπουλ λόγω του ποσού που θα τους κοστίσει η συμμετοχή τους.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πληρώνουν ένα ποσό για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αλλά το ποσό διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας, επισημαίνει το BBC. Ορισμένες χώρες κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερα για τη δική τους συμμετοχή, μετά την αποπομπή της Ρωσίας από τον διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία, που είχε μια μεγάλη οικονομική συνεισφορά, αποβλήθηκε από τον φετινό διαγωνισμό μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.«Εκτός από το σημαντικό κόστος των τελών εγγραφής, καθώς και το κόστος παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία – αντιμετωπίσαμε επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς, οπότε αποφασίσαμε να δώσουμε τους υπάρχοντες πόρους στη χρηματοδότηση τρεχόντων και προγραμματισμένων εθνικών έργων» ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Μαυροβουνίου, RTCG.
 Το συνολικό κόστος συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων ραδιοτηλεοπτικών φορέων κανονικά ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, αλλά το ακριβές ποσό που πληρώνει κάθε συμμετέχων δεν δημοσιοποιείται.Είναι επίσης κατανοητό ότι κάποιες άλλες χώρες εξέτασαν την απόσυρση ως αποτέλεσμα του πρόσθετου κόστους.
 

Leave a Comment