Ο Έλτον Τζον αποφάσισε να αφήσει το Twitter, μετά τις αλλαγές στην πολιτική της πλατφόρμας.

Ο γνωστός μουσικός έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, για να ανακοινώσει την «έξοδό» του και δήλωσε πως είναι αντίθετος με τη νέα πολιτική που θα «επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτα».Η δημοσίευση του 75χρονου μουσικού έρχεται μετά τη δήλωση του Έλον Μασκ ότι θα χορηγήσει «γενική αμνηστία» για όλους τους ανεσταλμένους λογαριασμούς.
«Σε όλη μου τη ζωή προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω τη μουσική για να φέρω τους ανθρώπους κοντά. Ωστόσο, με λυπεί να βλέπω πως ηπαραπληροφόρηση χρησιμοποιείται τώρα για να διχάσει τον κόσμο μας. Αποφάσισα να μην χρησιμοποιώ πλέον το Twitter, δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής πολιτικής που θα επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει χωρίς κανέναν έλεγχο», έγραψε στο Twitter ο Έλτον Τζον, φοβούμενος πως αν ο καθένας επιστρέψει στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης, τότε αυτό θα οδηγήσει σε «ανταλλαγή μίσους».
 
 
Ανάμεσα στους λογαριασμούς που έχουν ανασταλεί στο Twitter και θα μπορούν να επιστρέψουν στην πλατφόρμα περιλαμβάνονται οι  Στηβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, η ακροδεξιά σχολιαστής του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτι Χόπκινς και ο Ντέιβιντ Ντιουκ, ο πρώην «Μέγας Μάγος» της Κου Κλουξ Κλαν.
 Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Κάνιε Γουέστ αποκλείστηκε από το Twitter για δεύτερη φορά, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου επέστρεψε στην πλατφόρμα, αφού ανέβασε την  εικόνα μιας σβάστικας σε συνδυασμό με ένα εβραϊκό σύμβολο.
 
Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock
 

Leave a Comment