Η Daphne Lawrence μίλησε για την εφηβική της ηλικία, όταν ξεκίνησε να αναζητά περισσότερα για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, σημειώνοντας ότι προσδιορίζει τον εαυτό της ως queer.

«Σαν παιδί, πολλές φορές ήμουν πολύ αντιδραστική. Κοπάναγα και λίγο την πόρτα. Εφηβεία νομίζω. Εκείνο το διάστημα, είχα αρχίσει και ήθελα να ψάχνω και να μαθαίνω πράγματα για το LGBTQ+ και τον φεμινισμό. Πολλές φορές έβλεπα ότι η μητέρα μου δεν ήξερε κάποια πράγματα για το LGBTQ και δε χρησιμοποιούσε τις σωστές λέξεις, εκεί εναντιωνόμουν. Δε το έκανε όμως άσχημα, απλώς, δε το είχε ψάξει ποτέ», είπε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ.Όπως εξήγησε, ο λόγος που είναι τόσο ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, είναι επειδή θεωρεί και τον εαυτό της ως «queer».
«Θεωρώ τον εαυτό μου queer. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και δεν το θεωρώ διαφορετικότητα αποκλειστικά αυτό σαν τομέα. Οπότε με ευαισθητοποίησε το γεγονός ότι το έχουμε βάλει τόσο στο κεφάλι μας ότι πρέπει να είναι αυτό, έτσι, αλλιώς- απλώς let it be. Άστο να υπάρχει».
Σε ερώτηση του Φώτη Σεργουλόπουλου γιατί οι γυναίκες δεν τολμούν να κάνουν δημόσια μια δήλωση queer, η Daphne Lawrence απάντησε: «Νομίζω ότι ο καθένας το διαχειρίζεται όπως μπορεί εκείνη την στιγμή, στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του, δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αν μπορείς να συνδέσεις την ενέργειά σου με έναν άλλο άνθρωπο, αυτό είναι. Έτσι το νιώθω εγώ, αυτό πιστεύω, ότι η αγάπη είναι αγάπη. Γι’ αυτό λέω αυτή τη λέξη, που επίσης δεν ξέρω αν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες», πρόσθεσε η Daphne Lawrence.

Leave a Comment