Το Fame Story επιστρέφει την ερχόμενη σεζόν στην τηλεόραση, μέσα από τη συχνότητα του STAR, με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη.Όπως ακούγεται στο trailer, αυτός ή αυτή που θα καταφέρει να κερδίσει, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2024, θα εξασφαλίσει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Panik Records, ενώ θα λάβει και χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ!

Η απόφαση του ΡΙΚ να συνεργαστεί με την Barking Well Media, το STAR και την PANIK Records για την παραγωγή του Fame Story, το οποίο θα μεταδίδεται ταυτόχρονα σε Ελλάδα (από το STAR) και Κύπρο (από το ΡΙΚ), έχει δημιουργήσει ζήτημα για τον εκπρόσωπο του νησιού στον διαγωνισμού τραγουδιού.

Οι νέοι κανονισμοί της EBU φέρνουν εμπόδια στην πραγματοποίηση του talent show, τουλάχιστον έχοντας ως έπαθλο του την εκπροσώπηση της Κύπρου στον διαγωνισμό, όπως έχει ανακοινώσει ο Νίκος Κοκλώνης.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η οργάνωση της εθνικής επιλογής κάθε μέλους της EBU δεν πρέπει να παραβιάζει την αποκλειστικότητα των δικαιωμάτων άλλων συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Αυτό σημαίνει ότι την κάθε εθνική επιλογή εκπροσώπου για την Eurovision πρέπει να την αναλάβει και να την οργανώσει υπό τον αποκλειστικό του έλεγχο ο κάθε συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Μετά την δημοσίευση του σχετικού trailer του Fame Story, η EBU με επιστολή της, ζήτησε από το ΡΙΚ να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες σχετικά με το Fame Story και κατά πόσο η πραγματοποίηση αυτού του show στην Ελλάδα, από έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό παραβιάζει τους κανονισμούς του μουσικού διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurovisionfun, το ΡΙΚ προχώρησε σε απαντητική επιστολή στην EBU στην οποία ισχυρίζεται πως το Fame Story δεν αποτελεί εθνικό τελικό, αλλά ένα talent show, το οποίο και θα ενσωματώσει στο ψυχαγωγικό του πρόγραμμα.

Επίσης αναφέρεται πως και για την Eurovision 2024 το ΡΙΚ θα επιλέξει τον εκπρόσωπό του με απευθείας ανάθεση, όπως πράττει τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή του καλλιτέχνη θα γίνει μέσα από νέα ταλέντα που θα προκύψουν τόσο από το Fame Story όσο και από άλλους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Τέλος, τονίζεται στην επιστολή αυτή, πως η τελική επιλογή του τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2024 μέσω ενός τηλεοπτικού σόου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Leave a Comment