Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ο Κώστας Μακεδόνας θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.Ο αγαπημένος τραγουδιστής ανακοίνωσε τώρα κι επίσημα την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram.

Η ανάρτηση του Κώστα

«Η Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση η Μακεδονία είναι η ιδιαίτερή μου πατρίδα. Εδώ γεννήθηκα κι εδώ μεγάλωσα. Μπορεί να έφυγα στα 21 μου για να χτίσω την πορεία μου στο τραγούδι και τη μουσική αλλά η ψυχή μου δεν έφυγε ποτέ. Εισέπραξα αυτά τα χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό την αναγνώριση και την αγάπη των ανθρώπων του τόπου μου. Μέρος αυτής της αγάπης έχω επιστρέψει στον κόσμο, στην πόλη μου και στη Μακεδονία, μέσα απ’ τη δουλειά μου, τα τραγούδια μου και τις συναυλίες μου.Η πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω ακόμα περισσότερο αυτήν την αγάπη και μ’ ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσα από τις συναντήσεις μας και παρακολουθώντας το έργο του όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να με πείσει ότι έχει στόχους και όραμα για τον τόπο μας. Μου ζήτησε να συμβάλω κι εγώ με την εμπειρία των 35+ χρόνων μου στην τέχνη, για να πάει ακόμα ένα βήμα μπροστά ο Πολιτισμός σ’ ένα μέρος που είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Μέχρι τώρα έχει γίνει πολλή και εξαιρετική δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα από ικανούς και άξιους ανθρώπους. Μόνο τη δράση του Κέντρου Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας να δει κανείς θα ανακαλύψει πολύ σημαντικό έργο.

Πιστεύω πως μ’ αυτούς τους ανθρώπους, αν οι συμπολίτες μας μας εμπιστευτούν, μπορώ να συμπορευτώ και να εργαστούμε μαζί για να έχει ο Πολιτισμός πρωταγωνιστικό ρόλο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την άλλη, η κίνησή μου έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Έχω μάθει στη ζωή μου να εκτιμώ και να στηρίζω ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και δουλεύουν ουσιαστικά και όχι επιδερμικά για να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται.

Γι’αυτούς τους λόγους αποδέχτηκα με χαρά να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης». Και για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν κατεβαίνω στις εκλογές αυτές ως πολιτικός, ούτε δηλώνοντας κομματική ταυτότητα. Σε καμία περίπτωση.

Η κίνησή μου έχει να κάνει αποκλειστικά με την ευαισθησία μου για το καλό του τόπου μου και όλων των ανθρώπων του και για να βάλω ένα λιθαράκι παραπάνω στον Πολιτισμό της πατρίδας μας μέσα από ένα διαφορετικό ρόλο, συνεχίζοντας παράλληλα αμείωτα την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα και πορεία» έγραψε στο μήνυμά του ο Κώστας Μακεδόνας.

Leave a Comment