Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, όπως πολλοί την αποκαλούν, Άννα Βίσση, παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη στη Vogue και αναφέρθηκε στον Νίκο Καρβέλα, τη μητρότητα αλλά και τον ρόλο που έχει παίξει ο έρωτας στη ζωή της.

Το κεφάλαιο Νίκος Καρβέλας

Η ζωή και η καριέρα της Άννας Βίσση είναι συνδεδεμένη με εκείνη του Νίκου Καρβέλα. Δεν υπάρχει «Βίσση» χωρίς «Καρβέλα» και «Καρβέλας» χωρίς «Βίσση». Γνωρίστηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία. Μαζί δημιούργησαν, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν μια κόρη, χώρισαν, αλλά παραμένουν μαζί. Για την Άννα Βίσση άλλωστε, ο Νίκος Καρβέλας θα είναι πάντα ο μέντοράς της και ένας σύντροφος ζωής.«Στον Νίκο αναγνώρισα αμέσως τον συνθέτη, τον στιχουργό, τον σύντροφο και τον μέντορα μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου λένε συχνά: “Όλο για τον Καρβέλα μιλάς”. Ναι. Λέτε να του κάνω κανένα χατίρι; Δεν ξέρω τι θα ήμουν σήμερα αν δεν τον συναντούσα. Είχε ένα όραμα για μένα αυτός ο άνθρωπος. Δεν μου έγραψε απλά τραγούδια. Αξιοποιούσε αυτό που έφερα. Μου έδινε ρόλους», λέει αρχικά η Άννα Βίσση«Η σχέση μας είναι αδιάσειστη. Μαλώνουμε ακόμα λες και είμαστε παιδιά και συνδεόμαστε πάλι με έναν τρόπο μαγικό. Περιμένω πάντα με λαχτάρα την επόμενη μεταμόρφωση θα εμπνευστεί για να μου γράψει. Δεν είναι μόνο το τεράστιο μουσικό του ταλέντο. Είναι και το πνεύμα του. Ελεύθερο, ανεξάρτητο, φιλοσοφικό. Είμαι τυχερή που επωφελήθηκα από αυτό το πνεύμα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η μητρότητα

Όσον αφορά τη μητρότητα στη ζωή της, η κόρη της Σοφία Καρβέλα, αποτελεί πλέον το «αυτοκολλητάκι» της. Μαζί, έχουν χτίσει μια σχέση ουσιαστική παρότι, όταν η Άννα Βίσση δεν υπήρξε ποτέ η «κλασική» μαμά.«Πάντως, με τα παιδιά της Σοφίας κάνω πολύ καλή παρέα, όπως και η Σοφία ακόμα περισσότερο. Εγώ έγινα μητέρα παρόλο που δεν είχα ούτε αρκετό χρόνο να αφοσιωθώ στο παιδί μου, ούτε τα χαρίσματα της “κλασικής” μητέρας. Αλλά διδάχθηκα κάτι πολύτιμο: “το παιδί σου δεν είναι ένας τίτλος, ούτε η λέξη “μητέρα” αντανακλά κάποιο επάγγελμα, εκτός κι αν η ίδια γυναίκα επιθυμεί να αφιερωθεί ολοκληρωτικά. Μπορεί η σχέση αυτή να είναι εξίσου τίμια και να εξελιχθεί σε μια αληθινή φιλία, όπως αυτή που νιώθω να έχω σήμερα με την κόρη μου», παραδέχεται η Άννα Βίσση.

Ο έρωτας στη ζωή της

Η προσωπική της ζωή έχει βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο. Οι σχέσεις αλλά και ο «αιώνιος έρωτας» με τον Νίκο Καρβέλα είναι κάτι που πάντα απασχολούσε το κοινό. Για την ίδια όμως, ο έρωτας δεν είχε ποτέ τόση σημασία. Στην προκειμένη μάλιστα φάση της ζωής της, δεν την αφορά καν.«Μη με ρωτήσεις για τον έρωτα. Δε με ενδιαφέρει σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου. Άλλωστε τον έχω πολύ τραγουδήσει! Ποτέ δε με αφορούσε και πολύ, εδώ που τα λέμε. Ήταν πάντα η δεύτερη προτεραιότητα μου. Δε με σέρνει από τη μύτη. Η μουσική με σέρνει από τη μύτη. Με τον Καρβέλα, βέβαια, νομίζω ότι θα είμαστε αιώνια ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο. Απλώς μας έχει τελειώσει το πρακτικό μέρος του έρωτα: το σεξ δηλαδή. Η φύση στο παίρνει κάποια στιγμή κι αυτό. Έρχεται και σου λέει: μπάστα, πάει αυτό. Και δεν είναι κακό. Αντιθέτως, οι άνθρωποι φοβούνται να παραδεχτούν πράγματα σαν αυτά. Από ανασφάλεια; Από στενομυαλιά;Και βασικά από αυτό που μας έχει μάθει η θρησκεία και οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν. Ενώ είναι απλά πράγματα που τα διδάσκει η φύση και μόνο», λέει η Άννα Βίσση.

Leave a Comment