Η Γιάννα Τερζή, με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, προχώρησε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Instagram.Από την μία, η εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά στο πλοίο Blue Horizon και από την άλλη η κακοκαιρία Daniel που έχει ρημάξει τόσα σπίτια, έκαναν την κόρη του Πασχάλη Τερζή να θέλει να εκφραστεί δημόσια για τα όσα συμβαίνουν.Μεταξύ άλλων, η Γιάννα Τερζή αποκάλυψε ότι η παιδική της φίλη έτρεξε με τα παιδιά της στην ταράτσα του σπιτιού της στον Βόλο για να μην πνιγούν…

Η ανάρτηση της Γιάννας Τερζή

«Σήμερα αισθάνομαι απέραντη θλίψη. Για τον κόσμο γύρω μου. Για την παιδική μου φίλη, αδερφή μου, Ιωάννα στο Βόλο που είδε το ποτάμι να έρχεται κατά πάνω της και έτρεξε με τα δυο παιδιά της στην ταράτσα του σπιτιού της για να μη πνιγούν…

Που είδε το σπίτι της να καταστρέφεται.. Για τον Αντώνη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, που έτρεξε να μπει στο πλοίο στον Πειραιά και τον έσπρωξαν στη θάλασσα και μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε μια εν ψυχρώ δολοφονία..

Που τον είδαμε μπροστά στα μάτια μας να πνίγεται, γιατί ήταν πιο σημαντικό να τραβηχτεί το βίντεο απ’ το να τον σώσουν.. Για τις 600 ψυχές που χάθηκαν στην Πύλο και που ποτέ δε θα μάθουμε τα ονόματά τους.. γιατί οι ζωές τους δεν είχαν αξία. Για τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες αλλά δεν τους ακούει κανένας..

Γι’ αυτούς που δεν πρόλαβαν καν να ζητήσουν βοήθεια.. Για τη γη, που μας λέει με τόσους διαφορετικούς τρόπους οτι πονάει, αλλά συνεχίζουμε να την πληγώνουμε και να την αμφισβητούμε καθημερινά. Για την καμένη γη.. τα δέντρα που μας προσφέρουν οξυγόνο, δροσιά, ζωή κι εμείς.. θάνατο. Για τα ζώα που καίμε ζωντανά μέσα στο σπίτι τους και δε θρηνούμε τις απώλειες γιατί δεν είναι ανθρώπινες..

Για τα ζώα.. που τους καίμε το σπίτι και μετά θυμώνουμε όταν πλησιάζουν το δικό μας ενώ πεινάνε και δεν έχουν πού να πάνε.. Για τα ζώα που σώζουμε μόνο και μόνο για να τα θανατώσουμε. Για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κλέβουν συνεχώς κομμάτια από την ουσία μας… την αγάπη.

Δεν αισθάνομαι μόνο σήμερα θλίψη.

Απλά σήμερα μαζεύτηκαν πολλά.

Καλό ταξίδι Αντώνη».

Leave a Comment