Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του «I am a Celebrity, Get me out of Here», το οποίο θα συμπαρουσιάζει με τον παλιό της γνώριμο Γιώργο Λιανό, η Καλομοίρα μίλησε στο περιοδικό HELLO και τη Μαρία Κολλιάτσα.

Η Καλομοίρα μίλησε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει μόνιμα με την οικογένειά της στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση.

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένειά σου;

Κάποιες φορές το σκέφτομαι. Ο ελληνικός τρόπος ζωής είναι υπέροχος, δεν υπάρχει πουθενά αλλού, όλα τα νιώθω πιο οικεία εδώ. Η Αμερική έχει άλλα πράγματα και στιγμές που μπορείς να απολαύσεις, αλλά δεν είναι Ελλάδα.

Στην Αμερική δεν θα μπορούσες να κυνηγήσεις το όνειρό σου;

Μου αρέσει η ισορροπία που μου εξασφαλίζει αυτό το κομμάτι: η καριέρα μου εδώ και η προσωπική μου ζωή στην Αμερική. Έχω γνωρίσει κορυφαίους τραγουδιστές που δεν έχουν προσωπική ζωή λόγω της αναγνωρισιμότητάς τους. Εμένα μου αρέσει που μπορώ να έχω μια κανονική ζωή, «μακριά από όλα». Τώρα, αν μου δοθεί η ευκαιρία, δεν θα πω όχι, αλλά δεν είναι κάτι που θα κυνηγήσω με μανία εκεί. Προτού αποκτήσω τα παιδιά μου, θα σου έλεγα ότι ναι, θέλω να πέσω στα βαθιά και να ακολουθήσω το όνειρό μου στην Αμερική. Όμως η ίδια η ζωή με οδήγησε στην Ελλάδα. Το «Fame Story» με «βρήκε στην Αμερική και με έφερε στην Ελλάδα». Είμαι ευγνώμων για ό,τι ζω και ποτέ δεν λέω ποτέ.

Στην εξωτερική σου εμφάνιση τι προσέχεις περισσότερο; Έχεις ξανασυστηθεί με όλη αυτή την ανανέωση που έκανες.

Έχει πλάκα γιατί όλοι μού λένε «Τι έκανες; Είσαι κούκλα», αλλά εγώ πιστεύω ότι αν δεν το θέλεις πραγματικά, αν δεν έχεις στοχοπροσήλωση και αν όλο αυτό δεν προκύπτει από μέσα σου, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Μετά τις εγκυμοσύνες μου, είχα πάρει αρκετά κιλά, αλλά δεν με ένοιαζε, ήμουν καλά με όλο αυτό, τη ζούσα εκείνη την περίοδο.

Κατόπιν αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με τον εαυτό μου, κυρίως για λόγους υγείας, αλλά και επειδή ήθελα να είμαι θετικό πρότυπο για τα παιδιά μου. Θα σου πω μόνο ότι δεν έτρωγα καθόλου φρούτα. Όταν έφτιαχνα τη φρουτοσαλάτα στα παιδιά, εγώ πήγαινα στη γωνία, για να μη με βλέπουν, και έτρωγα μπισκότα. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που έκανα ήταν άσχημο. Δεν μπορείς να λες στα παιδιά σου «φάτε φρούτα γιατί έχουν βιταμίνες και σας κάνουν καλό» κι εσύ να τρως με γυρισμένη πλάτη μπισκότα. Έτσι, άρχισα να τρώω ένα φρούτο και ένα μπισκότο – όχι ένα κουτί.

Παράλληλα με αυτήν τη μεγάλη αλλαγή ζωής, ξεκίνησα καθημερινή γυμναστική και να συνδυάζω σωστά τις τροφές. Ειδικά όταν ο ένας γιος μου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, αποφάσισα να μαγειρεύω πολύ θρεπτικά φαγητά και να ακολουθούμε οικογενειακώς μια ισορροπημένη διατροφή. Πλέον τρώω ό,τι θέλω, αλλά σε σωστές δόσεις και με συγκεκριμένους συνδυασμούς. Δεν καταναλώνω τηγανητά κάθε μέρα, τα έχω περιορίσει στο 10%. Ήμουν 91 κιλά και τώρα είμαι 53. Καταλαβαίνω όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

«Είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί χρόνο για να γίνει σωστά»
Απαιτούνται πολύς αγώνας και προσήλωση.

Πρέπει να το νιώθεις μέσα σου ότι το θέλεις καθώς είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί χρόνο για να γίνει σωστά. Δεν μπορείς να αδυνατίσεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Τώρα βοηθώ τις φίλες μου –και χαίρομαι για αυτό– δίνοντάς τους πραγματικά αποτελεσματικές συμβουλές που προέρχονται από τη δική μου εμπειρία.

Όπως;

Σταματάς, για παράδειγμα, το φαγητό κάποιες ώρες προτού κοιμηθείς το βράδυ. Έτρωγα στις 19:00, κι αυτό με βοήθησε πολύ στην αρχή. Όλα αυτά τα έχω κάνει μόνη μου αφού, όταν πήγαινα σε έναν ειδικό, μου πρότεινε συγκεκριμένες τροφές, κάτι που, προσωπικά, δεν μου αρέσει γιατί εγώ απολαμβάνω το φαγητό. Τελικά, βρήκα μια διατροφολόγο η οποία έχει στηρίξει όλη της την τεχνογνωσία πάνω σε μια θεωρία: δεν είναι τι θα φας, αλλά με τι θα το συμπληρώσεις.

Αν, παραδείγματος χάρη, θέλω πίτσα, θα την παραγγείλω, αλλά θα τη φάω με σπανάκι. Το είχα παρακάνει, είχα συναισθηματική υπερφαγία, κι έπρεπε να σταματήσω. Επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικό είναι να το κάνεις με αγάπη προς τον εαυτό σου, προσοχή και στόχο σε βάθος χρόνου να χάσεις κάποια κιλά για την υγεία σου καθαρά και μόνο. Μου πήρε πολύ καιρό γιατί, όπως είπα, μου αρέσει το φαγητό, δεν μπορώ να ζήσω με μια σαλάτα, γι’ αυτό και είμαι ευτυχισμένη που τα κατάφερα.

Έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου και με τη βοήθεια ψυχολόγου;

Στην αρχή πήγαινα σε κάποιον, αλλά σταμάτησα επειδή ένιωθα ότι δεν με καταλάβαινε. Μετά βρήκα μια ψυχολόγο που με βοήθησε πολύ. Την επισκέπτομαι μόνο όταν νιώθω την ανάγκη. Διαβάζω όμως πολύ, κι αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά σε μένα.

Leave a Comment