Ο Carlos Santana κατέρρευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Μίσιγκαν το βράδυ της Τρίτης.

Εκπρόσωποι του βραβευμένου με Grammy μουσικού δήλωσαν στο Rolling Stone ότι ο 74χρονος κιθαρίστας υπέστη «θερμοπληξία και αφυδάτωση» κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Pine Knob Music Theatre στο Clarkston, που βρίσκεται περίπου 64 χιλιόμετρα έξω από το Ντιτρόιτ.Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Santana, Michael Vrionis, ο μουσικός μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο για εξετάσεις και είναι «καλά» στην υγεία του.
«Περπατούσε, έπαιζε και ξαφνικά έπεσε κάτω», δήλωσε στην εφημερίδα The Detroit News η θεατής της συναυλίας Janet Brown.
Πηγές λένε ότι περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας του, ο Carlon Santana κάθισε στην πλατφόρμα των ντραμς στην αρχή του τραγουδιού «Joy» και στη συνέχεια έπεσε προς τα πίσω.
Το ιατρικό προσωπικό έσπευσε στη σκηνή και αρχικά «ζητήθηκε από το κοινό να προσευχηθεί για εκείνον λόγω ενός “σοβαρού προβλήματος υγείας”», σύμφωνα με ένα tweet του Roop Raj του Fox2 Detroit.Ωστόσο, η υγεία του κιθαρίστα βελτιώθηκε λίγο αργότερα.
Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Carlos Santana δημοσίευσε μία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
«Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες προσευχές σας. Απλά χαλαρώνω. Ξέχασα να φάω και να πιω νερό, οπότε αφυδατώθηκα και λιποθύμησα. Εύχομαι ευλογίες και θαύματα σε όλους σας», έγραψε.
Σε πλάνα από τη συναυλία που ανάρτησε στο Twitter ο συντάκτης της Huffington Post, Philip Lewis, ο Carlos Santana φαίνεται να χαιρετάει το κοινό καθώς μεταφέρεται εκτός σκηνής από το ιατρικό προσωπικό.
Ο Carlon Santana πραγματοποιεί αυτή την περίοδο εμφανίσεις με τους Earth, Wind & Fire στο πλαίσιο της περιοδείας τους Miraculous Supernatural Tour. Την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν στο Burgettstown της Πενσυλβάνια, όμως η συναυλία αυτή, σύμφωνα με τον Vrionis, θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Carlos Santana, υποβλήθηκε σε μία “απρογραμμάτιστη” επέμβαση καρδιάς, όπως την περιέγραψε το μάνατζμεντ του, η οποία επέφερε την αναβολή των εμφανίσεών του στο Λας Βέγκας εκείνον τον μήνα.
Ωστόσο, συνέχισε τις εμφανίσεις του τον επόμενο μήνα και στα τέλη Μαρτίου ξεκίνησε μία άλλη περιοδεία στη Βόρεια Αμερική που συνεχίζεται.
 
 

Leave a Comment