Με το φόβο του κορονοϊού να είναι υπαρκτός και μέρος της καθημερινότητάς μας, η EBU εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη πανδημία από το νέο κορονοϊο covid-19 και την επίδρασή της στη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τον προσεχή Μάιο.

 

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η EBU εξετάζει διάφορα σενάρια για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, με την ακύρωση αυτή τη στιγμή να φαντάζει το πιο μακρινό.

Το “plan Β” που εξετάζεται

Σύμφωνα με δηλώσεις της Natalija Gorscak, γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO, η EBU εξετάζει την περίπτωση μη διεξαγωγής του διαγωνισμού στο Ρότερνταμ. Η ίδια ανέφερε:

Η EBU προετοιμάζεται σαν να πρόκειται ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί κανονικά. Είμαι προσωπικά σε επαφή με τη διοίκηση, η οποία διαθέτει ένα σχέδιο Β στο οποίο θα εμπλακούμε περισσότερο [οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς]. Στη Σλοβενία, αυτό υποτίθεται ότι αυτό θα γίνει στο στούντιο τηλεόρασης. Εάν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, κάθε μέλος της EBU θα παρουσίαζε το δική της απεικόνιση της εμφάνισής τους. Αυτό σκέφτονται. Μιλάνε ακόμα για τα πάντα, αλλά κατ ‘αρχήν ενεργούν σαν να συνέβαινε ο διαγωνισμός της Eurovision στο Ρότερνταμ [όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί].

Έχει προταθεί ξανά αυτό το σενάριο
Η αντίστοιχη εναλλακτική πρόταση είχε προταθεί ξανά το 2017 όταν ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας μετά τη νίκη της Τζαμάλα το 2016 με το τραγούδι 1944. Η Ουκρανία τότε βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία και ως εκ τούτου η Ουκρανία είχε απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα της ρωσίδας εκπροσώπου Julia Samoylova.

Η EBU λειτουργώντας σε ρόλο πυροσβέστη πρότεινε η εμφάνιση της Julia να παρουσιαστεί μέσω βίντεο από στούντιο της Ρωσίας, πρόταση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα η Ρωσία να αποχωρήσει από το διαγωνισμό.

Οι Ολλανδοί παραγωγοί με το σύνθημα “Open Up” κάλεσαν τον κόσμο να ανοιχτεί σε καινούριες ιδέες και αναμφισβήτητα οι επικεφαλής της EBU το κάνουν ήδη πράξη εξετάζοντας διάφορα εναλλακτικά σενάρια.

Leave a Comment