Η Γιάννα Τερζή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People και μεταξύ άλλων, μίλησε για τον προσωπικό λόγο που την έκανε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Γιατί άφησες το κομμάτι του scouting αφού πήγαινε καλά και επέστρεψες στην Ελλάδα;

Αισθάνθηκα ότι χάνω πολλά πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Δεν γύρισα πίσω με τη σκέψη ότι θα μείνω μόνιμα στην Ελλάδα. Ένιωσα την ανάγκη να επιστρέψω για λίγο σπίτι μου. Ήμουν τόσο μόνη και τόσο μακριά για πολύ καιρό.

Εκείνη την περίοδο γραφόταν πως τελείωσε η μακροχρόνια σχέση που είχες.

Ισχύει. Ήταν πολύ δύσκολα όταν χώρισα. Είναι άλλο να είσαι με τον άνθρωπό σου στο εξωτερικό κι άλλο να είσαι ολομόναχος. Ο τότε σύντροφός μου (σ.σ. Αχιλλέας Μανώλης, ο οποίος είναι φωτογράφος) είχε έρθει στην Αμερική περίπου ενάμιση χρόνο μετά από εμένα. Ήμασταν μαζί επτά χρόνια. Tελείωσε μια σημαντική σχέση για εμένα και γύρισα πίσω καθαρά για προσωπικούς λόγους. Ένιωθα την ανάγκη της στήριξης της οικογένειάς μου.

Είσαι φίλη με τον Δημήτρη Γιαννέτο, που ζει πια στην Αμερική. Έκανες παρέα με Έλληνες εκεί;

Ο Δημήτρης ήρθε στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια που ζούσα εκεί. Η αλήθεια είναι πως, όταν ήρθε, έγιναν καλύτερα τα πράγματα. Στο Λος Άντζελες είχα μια παρέα με Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους και ο Δημήτρης Γιαννέτος, και έχουμε να θυμόμαστε πολύ όμορφες στιγμές όλοι μαζί. Ωστόσο έζησα μεγάλη μοναξιά στο εξωτερικό.

Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκες να γυρίσεις πίσω;

Ναι. Αλλά όταν θέλω κάτι, το βάζω πείσμα.

Έχει κλείσει μέσα σου ο κύκλος της Αμερικής;

Αισθάνομαι την Αμερική σαν δεύτερο σπίτι μου. Και πρακτικά έχω διπλή υπηκοότητα. Έζησα εμπειρίες ζωής εκεί. Όχι, δεν έχει κλείσει αυτή η πόρτα για εμένα. Κάποια μέρα μπορεί να επιστρέψω.

Τι σημαίνει για εσένα το αμερικανικό όνειρο που είχες από μικρή;

Σημαίνει να κάθεσαι το βράδυ στο στούντιο του Dr. Luke που έχει θέα όλο το L.A. και να είσαι παρούσα όταν παίζει μελωδίες στις κιθάρες του για το επόμενο hit του. Το έζησα. Γι’ αυτό δεν μετανιώνω για τίποτα.

Με το που επέστρεψες δήλωσες πως δεν ήθελες να μπεις ξανά στο χώρο ως τραγουδίστρια. Γιατί;

Μουσικά δεν μπορείς να προσαρμόζεσαι αυτόματα σε όλα τα μέρη. Μετά από εννέα χρόνια απουσίας έπρεπε να προσαρμοστώ πρώτα εγώ. Γύρισα και βρήκα μια άλλη πραγματικότητα στην Ελλάδα, μια χώρα σε κρίση. Σιγά σιγά μπήκα στο στούντιο και ξεκίνησα να γράφω για να τσεκάρω τον εαυτό μου. Όλο αυτό για εμένα θέλει σκέψη.

Leave a Comment